Hareskovbonyt august/september 2023

Minibillede august september 2023”Tak for sidst” vil jeg gerne sige til alle, der var med til musikfestivalen i juni! En helt særlig tak til de pårørende, der kom og var med. Desværre var det ikke ret mange, og vi går nu i gang med at forsøge at finde ud af, hvad årsagen kan være til den manglende opbakning – hvis du som læser har en idé til, hvad vi skal gøre anderledes – hvad der skal til, for at flere har lyst til at komme, så hører vi meget gerne om det.

Sidste år havde vi afslutningsfesten om aftenen, men da der var meget ringe opbakning, og da enkelte gav udtryk for, at det var på grund af, at det var om aftenen, forsøgte vi i år at holde festen til middag i stedet for – desværre uden det ønskede resultat.
I bladet her kan I se dejlige billeder fra en skøn uge i musikkens tegn!

Sommer, sommer og sol, udendørshygge og smukke blomster i krukker og bede, sommeren er i sandhed over os og det betyder, at vi kan bruge Hareskovbos udendørsrum meget mere. Lyset og solen gør os godt også selv om man sidder i skyggen under parasollerne, så kom endelig ud!

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt august / september 2023

 

 

Hareskovbonyt juni/juli 2023

Minibillede juni juli 2023Når jeg fortæller, at jeg arbejder på et plejehjem, så får jeg nogle gange spørgsmål som ”er det ikke trist?” eller ”er det ikke kedeligt?” og jeg bliver lige forundret over spørgsmålene hver gang. Jeg elsker at være på Hareskovbo, og kedeligt kan man bestemt ikke sige vi har det. Selvfølgelig er der triste oplevelser, men livet er jo ikke altid ”en dans på roser”. I øjeblikket taler jeg med mange, der kommer glade hjem fra en af de mange sommerture, og jeg hører om, hvordan der bliver oplevet, spist og hygget i stor stil. Det lyder hverken trist eller kedeligt.

Det var noget helt særligt at være med til bryllup mellem to, der har fundet hinanden her på Hareskovbo og valgt at gifte sig selvom den næste runde fødselsdag er 100! Det er hverken trist eller kedeligt, det er livsbekræftende, rørende og skønt at være vidne til.

En 100-års fødselsdag er faktisk ikke helt sjælden mere, der er sket meget med levetiden bare indenfor de seneste par årtier og hvis man ønsker det, kommer borgmesteren på lykønskningsbesøg, hvert år fra man fylder 100. Det er altid festligt og hyggeligt. Senest var det Doris, der fik fint besøg på sin 100 års dag og selv om Doris fyldte 100, så var hun ude og spise frokost med sin familie, og de var hele 28 til at fejre den store dag – det er da heller ikke trist eller kedeligt!
Vi ses til musikfestivalen, der begynder den 12. juni, det bliver heller ikke kedeligt!

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt juni / juli 2023

 

 

Hareskovbonyt april/maj 2023

Minibillede april maj 2023Det er forår! Vi har lige taget hul på sommerhalvåret og selvom vejret stadig kan være gådefuldt, så har lyset fordrevet mørket og snart kan vi igen nyde eftermiddagskaffen på terrasserne og opleve den livgivende sols varme stråler i ansigtet.

Midt i marts havde vi uanmeldt kommunalt tilsyn, der som vanligt blev udført af revisionsselskabet BDO. Det gik rigtig godt og vi fik så megen ros! Tilsynet gik blandt andet rundt i huset på egen hånd, og pointerede efterfølgende den gode stemning, hyggen, de mange smil og den respektfulde gode tone. Når den endelige rapport foreligger, bliver den ophængt i afdelingerne og offentliggjort på vores hjemmeside.

Alle læsere ønskes en dejlig påske og et skønt forår.

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt april / maj 2023

 

 

Hareskovbonyt februar/marts 2023

Minibillede februar marts 2023Vi har taget hul på et nyt år, et år vi sammen skal fylde med gode stunder, musik og sang, god mad og fester, samtaler og nærvær, og en hverdag præget af tryghed, varme og smil. De første måneder af året kan godt være lidt lange og mørke, men lyset og foråret er lige om hjørnet.

I Stoppestedet er vi også i gang med at forberede årets musikfestival, og vi ser frem til at hele huset igen fyldes med musik og fest til juni. Fra den 12. – 16. juni bliver der nemlig festival. Vi planlægger alt vi kan, så det bliver den bedste festivalstemning både i forhold til musik, mad og drikke, men også i forhold til pynt, borddækning og teltene. Musikerne skal bookes i god tid, så det er det første vi har gjort. Vi har tidligere afsluttet festivalugen med en fest fredag aften, men vi kan se, at mange beboere ikke rigtigt orker aftenfester mere, og vi drømmer også om, at endnu flere pårørende kunne deltage, derfor prøver vi i år at holde festen som en frokost med musik og sang – og måske en dans eller noget :-) Så allerede nu vil jeg opfordre alle beboere og pårørende til at slå et stort X i kalenderen den 16. juni!

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt februar/ marts 2023

 

 

Hareskovbonyt december/januar 2022-2023

MinibilledeJeg vil begynde med et tilbageblik, for jeg har lyst til at fortælle, hvor rørt og glad jeg blev den dag vi havde oktoberfest på Hareskovbo. Det var den 26. oktober, og vi festede så taget var lige ved at lette! Det var en dag med så meget glæde, at jeg til sidst ikke kunne lade være med at fælde et par stille tårer. Det gjorde jeg, fordi det bedste jeg ved er at se glæden og opleve, hvad musikken gør for livsglæden, sammenholdet og atmosfæren. Rigtig mange kom og sagde ”tak for festen” og én beboer udbrød ”Jeg elsker Hareskovbo!” Musikerne, der spiller rigtigt mange steder, kom og sagde, at det var fantastisk at se det engagement, der her lægges for dagen for at skabe den gode stemning med fest og glæde – det er sådan en dag, hvor smilet bare sidder fast på mine læber! Her i bladet kan du se billeder fra den dejlige eftermiddag.

Jeg ønsker alle en dejlig december, en velsignet jul og et trygt og varmt nytår.

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt december / januar 2022-2023

 

 

Hareskovbonyt oktober/november 2022

Minibillede oktober november 2022Vi er midt i efteråret, alle beboere (der ønskede det) er vaccineret for fjerde gang mod Covid-19 , så I er klar til at stå vinteren igennem bedst muligt beskyttet mod den trælse sygdom. Lad os håbe, vi klarer os godt igennem ved fælles hjælp. Her kan også de pårørende være os en stor hjælp, fx ved at huske at afspritte hænderne ved indgangen, kom ikke, hvis du føler dig sløj og/eller har feber, og det er en god idé at tage en såkaldt selvtest med jævne mellemrum.

Jeg håber, at mange af jer nyder det nye store TV, der er ophængt i Stoppestedet – det er en gave fra Lions Club, som vi har modtaget med STOR tak!

Jeg glæder mig til årets oktoberfest! Sidste år var det en rigtig god fest, hvor der både blev danset, sunget, spist og drukket til den store guldmedalje – vi er altså gode til at feste sammen!

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt oktober / november 2022

 

 

Hareskovbonyt august/september 2022

Minibillede august september 2022Vi har godt nok hørt meget musik på det seneste, og der er blevet sunget, danset og stille nynnet til alle de optrædende ved både musikfestival og Sankt Hans, det har været fine dage, som det er hyggeligt at se tilbage på. På en af dagene med forberedelse til musikfestivalen, var der en beboer (der ønsker at være anonym), der gerne ville tale med mig. Jeg blev meget glad og rørt da jeg erfarede, hvad det drejede sig om. Beboeren havde lyst til at rose ”alt det I gør” og give en gave til Hareskovbo. Skønt at modtage ros på hele personalets vegne!

Sommerturene er godt i gang og de fortsætter….. mange er kommet glade og mætte hjem efter gode oplevelser. Sommerturene er en gammel tradition på Hareskovbo, som i den grad er med til at skabe glæde, så det er en tradition, der er kommet for at blive! I næste nummer af bladet vil I kunne se dejlige billeder og tilbageblik fra nogle af de mange ture.

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt august / september 2022

 

 

Hareskovbonyt juni/juli 2022

Minibillede juni juli 2022I sidste nummer af Hareskovbonyt fortalte jeg lidt om, at der skulle være valg til beboer – pårørenderådet. Det er en stor glæde at kunne viderebringe budskabet om, at Hareskovbo nu igen har fået et råd, og jeg ser frem til et godt samarbejde. Der er opslag i bogrupperne og også her i bladet, så I kan se, hvem der er valgt ind.

På hele Hareskovbo har vi fået de flotteste nye møbler! Det var et større arbejde, der pågik, inden så stor en bestilling kunne sendes afsted, og blandt andet skal en udgift i den størrelsesorden godkendes i bestyrelsen. I mit oplæg til bestyrelsen var det fx relevant at fortælle hvorfor vi havde behov for nye møbler, og hvor gamle de tidligere møbler var. Det sidste var svært at finde ud af – ingen vidste det! Men til sidst fandt jeg på at spørge Keld Midjord, Hareskovbos tidligere varmemester, og da han lige er gået af på pension efter mere end 42 år i huset, vidste det sig at være smart at spørge ham. Han kunne fortælle at møblerne var ca. 40 år gamle!!

Jeg ønsker alle en dejlig sommer!

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt juni / juli 2022

 

 

Hareskovbonyt april/maj 2022

Minibillede april maj 2022Nu kan vi for alvor opleve foråret med alle sanserne. Der er lidt mere lune i vejret, og der er blomster og spæde knopper på alle planter og træer. Det er hvert år noget særligt, når vi kan lægge vinteren bag os og nyde lyset og letheden i foråret. Inden vi har set os om, så kan vi igen nyde eftermiddagskaffen på terrasserne og mærke, hvordan solen får overtaget, og vi kan nyde dens varme stråler.

Mens jeg sidder og skriver dette fyldes jeg med glæde, fordi jeg fra mit vindue kan se, at selvom det stadig er koldt, så er nogen trukket ud i solen med en kop kaffe; det er da tegn på at vi går mod lysere tider.

Som der er beskrevet her i bladet, så er der valg til Beboer – pårørenderådet den 25. april kl. 14. Opstillingsmødet og valget foregår i Stoppestedet. Jeg håber meget, at vi denne gang er så heldige, at både beboere, pårørende og frivillige vil møde op - og stille op til rådet.

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt april / maj 2022

 

 

Hareskovbonyt februar/marts 2022

Minibillede februar marts 2022Måske lidt sent, men det er jo trods alt årets første Hareskovbonyt du sidder med, så jeg vil gerne sige: GODT NYTÅR til dig, der læser med. Vi har taget hul på et nyt friskt år, og vi skal sammen få det bedste ud af 2022. 

Igen i år vil vi have masser af musik på programmet, og vi har været så heldige, at få del i en pulje fra Socialstyrelsen, så vi har en god portion ekstra midler til netop musik og andet der styrker oplevelsesindustrien, som puljemidlerne er øremærket til. Så der er fuld gang i bookning af kunstnere og planlægning af koncerter og musikfestival.

Februar er ifølge kalenderen den sidste vintermåned, og lad os håbe, vi så også kan sige FARVEL til Corona og alt, hvad den trælse pandemi har ført med sig. Det bliver dejligt at byde foråret velkommen når vi når marts. Vi glæder os til igen af ”smide maskerne” og smile til hinanden!

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt februar / marts 2022