Hareskovbonyt juni/juli 2024

Minibillede juni juli 2024Sommeren og de lyse nætter er over os. Der er plantet blomster på terrasserne, og jeg kan se, at flere er ude og nyde solen og måske fuglenes glædessang. Mange har allerede været med ude på årets sommerture og endnu flere har det til gode hen over de næste måneder. Det er hyggeligt at høre om oplevelserne på turene.

Vi skal selvfølgelig også feste sammen, det er vi jo ret gode til! Fra den 10. juni har vi musikfestival, så det bliver en uge fyldt med musik, sang og sikkert også en dans eller to. Ugen slutter vi af sammen den 14. juni med en fest. Det er mit håb, at mange pårørende vil melde sig til arrangementerne, for det er så hyggeligt, når I kommer og er med.

Sommeren er også tiden, hvor personalet skal have deres velfortjente sommerferie, og hvor vi derfor får god hjælp af sommerafløsere. Jeg beder om, at vi alle tager godt imod dem og husker på, at de måske ikke lige kan det hele helt på samme måde som kontaktpersonen eller de faste i gruppen, det bliver vi alle nødt til at bære over med. Vi giver altid god oplæring, og alle gør deres bedste.

Rigtig god sommer!

 

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt juni / juli 2024.

Hareskovbonyt april/maj 2024

Minibillede april maj 2024Påsken og foråret er ankommet og det er dejligt efter en lang, kold og mørk vinter! Nu kan vi sammen glæde os til at solens stråler får magt og vi kan nyde naturens dejlige forvandling og farveskift.

Jeg mærker en særlig glæde når terrasserne tages i brug, kaffen nydes i solen og jeg kan høre der tales og hygges. Det er noget helt særligt for
os nordboere, tror jeg at føle den glæde når vi kan komme ud og bare nyde at vinteren har passeret.

Noget andet, der bestemt også får glæden til at boble, er at lægge øre til glæde og tilfredshed med den indsats, der lægges i at skabe det bedst mulige plejehjem. Det gør os simpelthen så glade og virker nærmest som benzin på det drive, der hver eneste dag skal til for at gøre os umage. Mange skriver søde hilsner når deres kære et gået bort, men et stigende antal har også overskud til at skrive eller smutte forbi hen ad vejen.

Gode forårshilsner til alle.

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt april / maj 2024.

Hareskovbonyt februar/marts 2024

Minibillede feb marts 2024Så er det nye år 2024 skudt godt i gang og vi er allerede nået en måned ind i året. Et år der fra begyndelsen overraskede idet vores dronning valgte at abdicere og overlade tronen til sin førstefødte.

Så fra den 14. januar har vi altså haft Kong Frederik X og Dronning Mary som kongepar i Danmark. Der er sagt tak til Dronning Margrethe ll og det nye kongepar er blevet fejr et i d e t ganske danske land og også her på Hareskovbo! Der blev blandt andet serveret smukt pyntede lagkager i forbindelse med tronskiftet Se også billederne i bladet fra den historiske dag.

En anden stor begivenhed, der allerede har fundet sted i år, var ministerbesøg på Hareskovbo den 23. januar! Vi var nemlig så heldige at ældreminister Mette Kierkgaard, kom på besøg. Ministeren kom med det særlige fokus at få viden om ledelsens samarbejde med bestyrelsen, og hvordan man som beboer kan mærke, at Hareskovbo er selvejende. Ministeren blev vist rundt og talte med flere beboere og var meget imødekommende og nysgerrig på sin tur rundt i huset. Det var et rigtig godt besøg; ministeren var meget interesseret, sympatisk og glad for det hun oplevede hos os på Hareskovbo.

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt februar / marts 2024.

Hareskovbonyt december/januar 2023-2024

Minibillede dec jan 2023 2024Det er december, det er julemåneden, og vi har allerede midt i november taget hul på forberedelserne. Der er jo meget, der skal nås, inden vi den 24. december samles om den hyggelige og traditionsrige julemiddag.

Vi skal klippe og klistre, julequizze, spise æbleskiver og drikke gløgg, vi skal pynte op og have juletræerne ind, vi skal høre julemusik og se Luciabørnene gå optog, vi skal spille julebanko og spise julefrokost. Ja, der sker rigtig meget i december, men måske vigtigst af alt, så skal vi hygge os i denne traditionsrige måned, hvor der er mange glæder, men også en gang imellem sorger over dem, vi savner i højtiden.

Jeg ønsker for alle, at det bliver en dejlig december, en velsignet jul og et trygt nytår.

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt december / januar 2023-2024.

 

 

Hareskovbonyt oktober/november 2023

Minibillede oktober november 2023Vi arbejder på højtryk med at forberede installation af nyt kaldeanlæg i hele huset. Desværre har vi haft alvorlige udfordringer med det firma der har fået opgaven, så det arbejde, der skulle være påbegyndt i denne uge, har jeg valgt at stoppe af hensyn til sikkerheden og trygheden omkring brugen af systemet. Firmaet har forstået mine bekymringer og ser ud til at rette op på det påklagede.

Det er jo afgørende vigtigt at man får hjælp når man kalder, så derfor skal vi være helt sikre på, at alt er klart og virker når vi begynder på konverteringen til det nye system. Vi forventer at være helt færdige inden jul! :-)

Tusind tak til jer, der tager jer tid til at stikke hovedet ind og udtrykke jeres glæde og tilfredshed med Hareskovbo det gør os meget glade! I skal vide, at jeg altid bringer jeres ord videre, og dermed deler min glæde med de rette. Det er ualmindeligt energigivende at få skulderklap uanset om det er en beboer, der kommer og udtrykker sin store gl æ de v ed fx maden eller musikfestivalen, en pårørende, der er overra sket over ”at et plejehjem kan være så godt” nyansatte, der er forbavse de over atmosfæren eller ”den gode stemning” i huset, eller elever, der vælger Hareskovbo fordi tidligere elever har anbefalet os.

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt oktober / november 2023.

 

 

Hareskovbonyt august/september 2023

Minibillede august september 2023”Tak for sidst” vil jeg gerne sige til alle, der var med til musikfestivalen i juni! En helt særlig tak til de pårørende, der kom og var med. Desværre var det ikke ret mange, og vi går nu i gang med at forsøge at finde ud af, hvad årsagen kan være til den manglende opbakning – hvis du som læser har en idé til, hvad vi skal gøre anderledes – hvad der skal til, for at flere har lyst til at komme, så hører vi meget gerne om det.

Sidste år havde vi afslutningsfesten om aftenen, men da der var meget ringe opbakning, og da enkelte gav udtryk for, at det var på grund af, at det var om aftenen, forsøgte vi i år at holde festen til middag i stedet for – desværre uden det ønskede resultat.
I bladet her kan I se dejlige billeder fra en skøn uge i musikkens tegn!

Sommer, sommer og sol, udendørshygge og smukke blomster i krukker og bede, sommeren er i sandhed over os og det betyder, at vi kan bruge Hareskovbos udendørsrum meget mere. Lyset og solen gør os godt også selv om man sidder i skyggen under parasollerne, så kom endelig ud!

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt august / september 2023

 

 

Hareskovbonyt juni/juli 2023

Minibillede juni juli 2023Når jeg fortæller, at jeg arbejder på et plejehjem, så får jeg nogle gange spørgsmål som ”er det ikke trist?” eller ”er det ikke kedeligt?” og jeg bliver lige forundret over spørgsmålene hver gang. Jeg elsker at være på Hareskovbo, og kedeligt kan man bestemt ikke sige vi har det. Selvfølgelig er der triste oplevelser, men livet er jo ikke altid ”en dans på roser”. I øjeblikket taler jeg med mange, der kommer glade hjem fra en af de mange sommerture, og jeg hører om, hvordan der bliver oplevet, spist og hygget i stor stil. Det lyder hverken trist eller kedeligt.

Det var noget helt særligt at være med til bryllup mellem to, der har fundet hinanden her på Hareskovbo og valgt at gifte sig selvom den næste runde fødselsdag er 100! Det er hverken trist eller kedeligt, det er livsbekræftende, rørende og skønt at være vidne til.

En 100-års fødselsdag er faktisk ikke helt sjælden mere, der er sket meget med levetiden bare indenfor de seneste par årtier og hvis man ønsker det, kommer borgmesteren på lykønskningsbesøg, hvert år fra man fylder 100. Det er altid festligt og hyggeligt. Senest var det Doris, der fik fint besøg på sin 100 års dag og selv om Doris fyldte 100, så var hun ude og spise frokost med sin familie, og de var hele 28 til at fejre den store dag – det er da heller ikke trist eller kedeligt!
Vi ses til musikfestivalen, der begynder den 12. juni, det bliver heller ikke kedeligt!

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt juni / juli 2023

 

Hareskovbonyt april/maj 2023

Minibillede april maj 2023Det er forår! Vi har lige taget hul på sommerhalvåret og selvom vejret stadig kan være gådefuldt, så har lyset fordrevet mørket og snart kan vi igen nyde eftermiddagskaffen på terrasserne og opleve den livgivende sols varme stråler i ansigtet.

Midt i marts havde vi uanmeldt kommunalt tilsyn, der som vanligt blev udført af revisionsselskabet BDO. Det gik rigtig godt og vi fik så megen ros! Tilsynet gik blandt andet rundt i huset på egen hånd, og pointerede efterfølgende den gode stemning, hyggen, de mange smil og den respektfulde gode tone. Når den endelige rapport foreligger, bliver den ophængt i afdelingerne og offentliggjort på vores hjemmeside.

Alle læsere ønskes en dejlig påske og et skønt forår.

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt april / maj 2023

 

 

Hareskovbonyt februar/marts 2023

Minibillede februar marts 2023Vi har taget hul på et nyt år, et år vi sammen skal fylde med gode stunder, musik og sang, god mad og fester, samtaler og nærvær, og en hverdag præget af tryghed, varme og smil. De første måneder af året kan godt være lidt lange og mørke, men lyset og foråret er lige om hjørnet.

I Stoppestedet er vi også i gang med at forberede årets musikfestival, og vi ser frem til at hele huset igen fyldes med musik og fest til juni. Fra den 12. – 16. juni bliver der nemlig festival. Vi planlægger alt vi kan, så det bliver den bedste festivalstemning både i forhold til musik, mad og drikke, men også i forhold til pynt, borddækning og teltene. Musikerne skal bookes i god tid, så det er det første vi har gjort. Vi har tidligere afsluttet festivalugen med en fest fredag aften, men vi kan se, at mange beboere ikke rigtigt orker aftenfester mere, og vi drømmer også om, at endnu flere pårørende kunne deltage, derfor prøver vi i år at holde festen som en frokost med musik og sang – og måske en dans eller noget :-) Så allerede nu vil jeg opfordre alle beboere og pårørende til at slå et stort X i kalenderen den 16. juni!

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt februar/ marts 2023

 

 

Hareskovbonyt december/januar 2022-2023

MinibilledeJeg vil begynde med et tilbageblik, for jeg har lyst til at fortælle, hvor rørt og glad jeg blev den dag vi havde oktoberfest på Hareskovbo. Det var den 26. oktober, og vi festede så taget var lige ved at lette! Det var en dag med så meget glæde, at jeg til sidst ikke kunne lade være med at fælde et par stille tårer. Det gjorde jeg, fordi det bedste jeg ved er at se glæden og opleve, hvad musikken gør for livsglæden, sammenholdet og atmosfæren. Rigtig mange kom og sagde ”tak for festen” og én beboer udbrød ”Jeg elsker Hareskovbo!” Musikerne, der spiller rigtigt mange steder, kom og sagde, at det var fantastisk at se det engagement, der her lægges for dagen for at skabe den gode stemning med fest og glæde – det er sådan en dag, hvor smilet bare sidder fast på mine læber! Her i bladet kan du se billeder fra den dejlige eftermiddag.

Jeg ønsker alle en dejlig december, en velsignet jul og et trygt og varmt nytår.

Klik her og læs den elektroniske udgave af Hareskovbonyt december / januar 2022-2023